Ryggsäck? / Kabinväska?

Resa med kabinväska kan vara lite glammigare och trevligare vid storstadsresor. Ryggsäcken däremot funkar bra om du reser en längre resa och ska flytta på dig mycket. Det som är smidigt med att ha packningen på ryggen är att du har båda händerna fria och kan hålla i kartan eller ta fram biljetter utan att släppa ditt bagage.

Däremot är inte en fullpackad ryggsäck så smidigt, särskilt när man rotat runt allt och sen ska få ner det i samma ordning igen. Kvällen innan du ska flyga. När allt du vill är att sova. Vid ett sånt tillfälle önskar man inget annat än en kabinväska. Det vill säga, packa inte ryggsäcken full utan tänk istället på vad du packar. Här är några punkter jag brukar tänka på när jag packar, vare sig det är en kabinväska eller ryggsäck.

DSC_0925

Kläder

  • Kläder efter väder. Lager på lager är det bästa så du kan ta av dig tjocktröjan vid soliga dagar eller klä på dig mer vid oväntade lågtryck.
  • Neutrala färger för att undvika en clown-effekt. Ett annat tips är också att tänka monokromiskt och se till att så mycket som mjöligt passar ihop.
  • Och för att minska packningen, använd multianvändbara kläder, t.ex. träningskläder du kan ha till vardags istället för att bara ha ett plagg för ett specifik tillfälle. Om du vet att du kommer ha möjlighet till tvättmaskin, varför inte packa mindre och tvätta oftare.

Skor

  • Beror helt på resmål och vad syftet med resan är. Men två eller tre par borde räcka. Ett par sneakers/bekväma gå-skor, flip-flops/vandringskängor/finskor eller ett par skor som passar för resmålet.

Tips: Packa skorna i en tygpåse för att undvika smuts på resten av packning, du får du också en användbar tygpåse på resan.

Hygienartiklar m.m

Allt i travel-size format du kan hitta. Små tvål-flaskor, liten fiberhanduk, handsprit, plåster m.m.

Tips: Gå till Apotekets resehylla och se om du saknar något.

IMG_1055

Övrigt 

  • En ryggsäck bör aldrig väga mer än en tredje del av din vikt. Det du packar får du bära på så tänk efter om du verkligen behöver ha med dig en viss sak på resan. Många småsaker blir tyngre än vad man tror.
  • När du packar en ryggsäck bör du ha det tyngsta närmast ryggen, lättast ytterst, det mest användbara högst upp och det du inte använder lika mycket längst ner. På så sätt gör du det enkalare för dig och får du rätt balans.
  • Ni har säkert hört det här förut men rulla kläderna när du packar ner dem. Då sparar du både plats och undviker skrynkliga kläder. Packning cubes/packpåsar är något jag rekommenderar starkt, finns bl.a. att köpa på vissa IKEA varuhus.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s