Det var inte planerat att vi skulle åka till Taiwans huvudstad Taipei. På grund av ändringar i planeringen fick vi några dagar extra som vi inte visste vad vi skulle göra med. Vi kollade på olika destinationer; Koh Samui, Chang mai, södra Laos, södra Kambodja, innan enades om att Taipei kunde vara ett intressant resemål. Det var ett bra beslut.

 

Vi båda överraskades av Taipei. Det fanns så mycket att göra och besöka där. Museum, kulturområden, shopping, varma källor, sevärdheter, vandringar i någon av Taiwans nationalparker. Vi hade fyra dagar i Taipei, men vi önskar vi haft mer tid för att se fler platser av ön.

Det vi gillade med Taipei var att det var en storstad, men fortfarande med en liten population (2,6 milj.) till skillnad mot många andra asiatiska huvudstäder. Vi gillade stämningen och att gå runt på dem rena gatorna och äta den billiga maten. Vi gillade Taiwaneserna som var så vänliga och frågade om man behövde hjälp när man såg förvirrad ut i tunnelbanan. Sen får vi inte glömma hur häftigt Taipei 101 var. 10/10 från oss.

Annonser