Tillbaka till hostels

I början av vår resa var jag osäker på hur jag skulle trivas att bo på hostel och förberedde mig för det värsta; trånga sovsalar, orena sängkläder, kök fulla av smutsig disk, otrevliga gäster, möglig mat etc. Som tur är har vår vistelser på hostells funkat väldigt bra, men när vi väl kom till Asien och en hotellnatt i ett tvåbäddsrum med egen toalett kostade lika mycket som en sängplats i Nya Zeeland och Sydney tvekade vi inte.


Vår veranda i Ao Nang 

Nu så här efter en månad av hotell och bungalows i Bali, Gili och Thailand, så återvänder vi till hostells imorgon när vi åker till Bangkok. En av anledningarna är att vi efter några veckor för oss själva saknade vi gemenskapen man får med andra backpackers. Vi har träffat flera härliga och intressanta personer i alla åldrar under vår resa på hostels. Några har vi fortfarande kontakten med och kommer vi möta igen senare under vår resa. Det var enkelt att få kontakt med andra resenärer på hostels eftersom man delar så mycket utrymme med varandra, vilket inte händer lika ofta på hotell där dörrar skiljer alla från varandra.

Hostellet vi bodde på i Kaikoura (med den mest fantastiska matsals utsikten)

Såklart är det också ännu billigare, vilket är en annan anledning. Det är lätt att hitta bra boende i Sydostasien för under hundralappen. Idag till exempel bokade vi vårt boende till nästa vecka i Vientiane för 55kr/natten inklusive frukost. Och för slippa mina mardröms scenarion som jag hade i början av resan kollar vi alltid reccensioner innan vi bokar. Vilket också är ett tips om man någon gång ska bo på hostell, recensioner före pris. Det kan vara hur billigt som helst men om boendet har 2/10 i betyg kommer du med stor sannolikhet inte ha en trevlig vistelse.

/Elsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s