Sydney highlights

Det var ett tag sen vi lämnade sagolika Nya Zeeland. Vi flög till Sydney från Christchurch den 6:e december och spenderade en vecka i staden.

Vi tyckte det var roligt att äntligen komma till en större stad efter att spenderat i stort sett 6 veckor i mindre städer (undantag Auckland och Wellington). Nya Zeeland har en hyfsat liten population och många ställen man besöker har inte mer än några tiotals tusen invånare.

Sydney blev gigantiskt och här kunde man finna allt. Tre gånger på en vecka besökte vi bageriet ‘The dough collective’ på George street som snabbt blev en av våra favorit ställen. Här köpte vi bl.a. En matcha limpa (grönt te) som vi åt till lunch när vi gick coastal walk från Coogee beach till Bondi beach.

Veckans höjdpunkt från Sydney var ändå baletten Coppélia som vi såg på torsdagskvällen i Opera huset. För det första var bara själva huset en otroligt fascinerande och vacker byggnad. Och för det andra var baletten en spännande upplevelse då ingen av sett dansen på riktigt förut. Det var härligt att höra trippandet från dansarnas fötter när dem rörde sig över scenen.


/Elsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s