Kia Ora Kaikoura

(Hello Kaikoura). Trots att vistelse i Kaikoura fick ett märkligt slut med jordbävning och militärhelikopter så hann vi vara med om några häftiga upplevelser. Under vår andra dag i den lilla kuststaden hade vi på förmiddagen bokat in oss på Albatross skådning.

Den lilla kuststaden Kaikoura har en population på 3000 invånare. Hit kommer ca 1,000,000 turister om året för att se bl.a. Valar, delfiner, sälar, fåglar m.m. Det märktes dock att turistsäsongen inte hade dragit igång riktigt, särskilt när det bara var Cornelia och jag på den lilla båten som skulle ta oss ut på havet och Albatrosserna.

Royal Albatross

Gary, som var vår båtchaufför, var väldigt trevlig och berättade om fåglarna vi såg, Kaikoura och sitt liv som sjöman när han var yngre. Efter någon timme med Albatrosserna frågade han om vi ville se mer djur, vilket vi mycket gärna ville. Han körde oss till ett område där vi fick se en grupp delfiner simma runt båten. Det måste ha sett roligt ut eftersom vi sprang fram och tillbaka i den lilla båten för att följa delfinerna med blicken medan vi tjöt av förtjusning när djuren kom till ytan. Gary bjöd oss på varm choklad och kakor, innan han tog med oss till klipporna så vi fick se sälarna som låg och vilade där. Men han bad oss att inte säga något till kvinnorna i receptionen då dem skulle bli sura på honom för att ta med kunder på extra turer.

Vi hade en fantastisk och minnesvärd förmiddag ute på havet och vår tur med Albatross encounter var något alldeles extra (Med stort tack vare Gary).

/Elsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s