Vi reser söder ut

Tiden går fort och vi rör oss framåt genom landet. Det hände inte överdrivet mycket de fyra dagarna i Taupō. Vi gick till kända Huka Falls och åkte med en liten ångbåt ut till de trettio år gamla Māori carvings ute på Lake Taupō. Bussbolaget ställde in resan till Tongariro alpine crossing på grund av det dåliga vädret, liksom dem tre tidigare dagarna. Så ingen vandring blev det tyvärr inte.

Huka Falls – 15% av Nya Zeelands energi


Māori rock carvings

Vi lämnade Taupō och tog bussen fem timmar söder ut till Wellington, strålande sol och tjugo grader. Det tog inte lång tid innan vi var överrens om att Wellington var en mycket trevligare och intressantare storstad än Auckland. Vi var i Wellington bara en dag, vi gick på Café, museum Te Papa och spenderade en lång tid av eftermiddagen vid hamnen och åt mini-munkar och blev solbrända. Fakta: Ozonlagret ovan Nya Zeeland är tunnare än normalt, vilket gör att du ibland blir solbränd på molniga dagar.


Wellington Harbour

Vi tog färjan över till Södra ön och spenderade en natt i mysiga hamnstaden Picton innan vi tog oss ner längst östkusten till staden Kaikoura där vi befinner oss nu. Snart börjar vi vår tredje resvecka av sexton, ändå känns det som man har varit borta hemifrån längre än så.


Picton

/Elsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s