Auckland och Redwoods i Rotorua

Det var lite mer än en vecka sedan vi landade i Auckland och nu är vi i Taupo, 5 timmar bussresa från Auckland och lite mer än en timma från Rotorua vilket var staden vi spenderat dem senaste 5 dagar i.

Kort sagt så är Auckland en helt okej stad, men inte så mycket mer än så. Dem få aktiviter som finns centralt är dyra, finns dock några trevliga mindre vulkaner man kan besöka i staden som numera är stora krater. Annars finns det intressanta utanför Auckland, för att komma dit är det smidigast att ha en egen bil, vilket vi inte har.

Som tur var stannade vi inte i regniga Auckland bara fyra dagar innan vi åkte vidare till Rotorua och solen. Det var inte förrän här det verkligen kändes som vår resa började. Rotorua har flera olika aktiviter, vandringsleder och utflycker att välja mellan i alla prisklasser. Första hela dagen vandrade vi bl.a. I The Redwoods, liknade skogar finns i Kalifornien fast där är träden dubbelt så höga (vilket känns otroligt då dem i Rotorua är runt 50m). Det var en fantastisk upplevese att bli omringand av dessa gigantiska träd, särskilt när det var just naturen som lockades mest av att resa till Nya Zeeland.

/Elsa

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s