Vandring och stugmys

Förra helgen spenderades i Sälens gröna fjäll tillsammans med sju vänner i en stuga. Sen efttermiddag på Fredagen åkte vi upp och var i Sälen strax innan midnatt efter ett middags-stopp, två åksjuke-stopp och ett stopp för att säga hej till Mathilda ♡. Det hände inte så mycket mer den fredagskvällen eftersom vi skulle upp lite tidigare nästa morgon och vandra.

Sälen på sommaren kändes en aning främmande utan snön, det märke man dagen efter när man såg landskapet i dagsljus. Vi tog bilen till Stöten och gick sedan upp för Västra Granfjället. De första 30-40 minuterna gick det uppför och för en person från Närkeslätten är det inte vardagsmat. Men så fort vi kom upp och gick vidare mot Östra Granfjället blev marken plattare och till slut såg man inget annat än stora kullar. 

Vid lunchdags kom regnet. Vi hade precis satt oss ner i Närsjällstugan, mitt emellan Östra Granfjället och Stor-Närfjället när någon insåg med tack av en karta att vi hade lika långt hem till stugan som tillbaka till bilarna. Eftersom vi hade en till bil kvar vid stugan så enades vi om att mot stugan och hämta bilarna på kvällen. Det blev en mysig lördagskväll i stugan när vi några timmar senare kom fram, dessutom toppades den med vego-tacos till middag.

Vi hade planer på Söndagen innan bilfärden hem, bland annat att bada eller att att gå en kort vandringsled till. Vi blev kvar i stugan med långfrukost och kortspel vilket blev en väldigt trevlig Söndag och efter lunch städade vi och packade bilarna. Vi gjorde ett stopp i Vansbro och Lykos lagerbutik innan vi åkte vidare och femton minuter efter vi lämnat staden märker vi att vi behöver tanka, snart.

Ni som åkt till Sälen via väg tjugosex vet kanske att mellan Filipstad och Vansbro finns det inget annat än skog och sjö. Vi kunde nu antingen välja att vända och åka tillbaka till Vansbro eller åka till nästa bensinstation som fanns i Lesjöfors. Vi valde att inte vända och tre mil kvar till Lesjöfors blinkar bensinlampan. Det var trettio nervösa minuter då vi inte visste hur långt bilen kunde köra på tom tank. Till slut rullade vi äntligen i på den obemannade bensinmacken i Lesjöfors, den slitna lilla hålan vi passerat några dagar tidigare blev vår räddning.

Foto 2016-07-31 21 13 34

Äventyret fick sin avslutning med ett kvällsdopp i Leken, vilket inte kunde bli en bättre slut på denna resa.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s