Äta i Tokyo

Tidigare idag efter jag druckit mitt matcha te och ätit min mammas lax i teriyaki sås kom jag på att jag har inte gjort ett inlägg om den mat Mette och jag åt i Tokyo. Jag älskar japansk och mycket annan östasiatisk mat och även om det nu var några månader sedan så har man många minnen från de restaurangerna eftersom maten i Tokyo var en upplevelse i sig.

Japan ligger precis under USA i The Big Mac index men det går att finna mat i alla prisklasser i Tokyo, vilket gör att det är väldigt enkelt att äta prisvärd mat i Tokyo och många japaner äter ute istället för att laga mat hemma.

Jag tänkte berätta lite om den mat och några av restaurangerna vi åt på under de 13 dagarna vi var där.

IMG_0319


Restaurang: CASA 1987 (kartan visar en annan restaurang, men den ligger där om man kollar i street-view)

Vi var ganska hungriga vid det här laget, det var sent på kvällen och vi hade inte ätit på några timmar när vi gick in på CASA 1987. Denna middag måste vara den mest förvirrade av dem alla. Vi fick fem skålar, varav en tom men vi visste inte riktigt vad vi skulle blanda i den så vi bara åt. Maten bestod av en två soppor, en miso-soppa och den andra innehöll nudlar, kött, tofu, lök m.m, en skål med ris och ett fat med inlagda grönsaker. Älskar verkligen denna typ av japansk mat! Pris: ~1200yen (89kr)

 

IMG_0375

Restaurang: 紅太陽 高田馬場店 (Röda solen Takadanobaba)

Det står på google maps att denna restaurang är en taiwanesisk restaurang, vilket jag inte är säker på om det stämmer. Men dagen vi var där hade vi drabbats av en köldknäpp i våra vår-jackor och kall mat var det sista vi ville ha. Vi var i stadsdelen Takadanobaba och gick in på en sidogata där restaurangen låg. Restaurangen hade grillar i borden för egen grillning men vi körde på annat. Denna lunch var den godaste jag åt under vår vistelse i Japan. Det ser kanske enkelt ut men det smakade mer än enkelt. Det roliga är att det inte fanns någon engelsk text i menyn vilket gjorde att vi fick gå efter bilder så jag är inte säker på vad vi åt, men jag tror maträtten kallas Shogayaki efter lite research. Pris: 650yen (49kr)

 


Restaurang/café: Mother’s Crêpes m.fl.

Det gick inte en dag utan att vi åt någon sorts av efterrätt och Tokyos utbud av söta rätter var enorm. Det hände någon dag att vi hoppade över lunchen och fikade istället. Det blev en del Crêpes och pannkakor, vilket verkar vara en rätt så populär efterrätt då det såldes lite här och där. På tunnelbanestationen Shinjuku-Sanchome sålde dem små förpackade kudd-formade Crêpes, lagom stora att stoppa i väskan. Dessutom erbjuder staden på alla möjliga glass smaker, kanske grönt te, söt potatis eller körsbärblomma är något som lockar?

Annonser

One Reply to “Äta i Tokyo”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s