Resa på budget

1. Bo billigt. Vandrarhem är alltid ett billigt alternativ, särskilt om ni är fler än fem. Ett annat alternativ finns på http://www.airbnb.se. På Airbnb hyr personer från hela världen ut sina lägenheter mot en summa per natt. Här kan man finna boenden i sin egna smak och önskemål till låga priser.

2. Mat. Fördelen att bo i lägenhet är att man oftast har tillgång till ett kök, vilket betyder att man kan laga mat själv. Dem flesta är nog medvetna hur mycket billigare hemmalagad mat kan vara till skillnad mot att äta på restaurang, särskilt i storstäder.

3. Flyg. Det finns flera sidor som man kan använda för att hitta bästa och billigaste flyg. Jag använder mig oftast av http://www.momondo.se eller http://www.flygresor.se, där du kan klicka dig fram och jämföra priser och tider samt betyg på flyg. Om du fortfarande inte är nöjd med priserna som finns kan du prisbevaka resan och få mejl när priserna gått ner på din resa. Glöm inte att om du är student så finns det chans till att få studentrabatt! Kolla Mecenat eller det studentkort du har.

4. Fickpengar är en svår sak. Men en enkel sak du kan göra är att sätta en gräns på hur mycket du kan tänka dig att göra av med under resan. Vad är målet med resan och vad kan du tänka dig att lägga pengar på? Gör upp en budget. Glöm alla ”ifall att…” tankar och växla inte mer pengar än du behöver. Om du växlar mer än du tänkt är det lättare att göra av med mer eftersom du vet att pengarna finns där tillgängliga i din plånbok och bara väntar på att bli spenderade.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s